SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Tiramisu s limunom

Avtorica recepta: Nina Zorčič

Krema od limuna
  • šećer - 150 g
  • naribana korica limuna - 2 bio limiuna
  • jaja - 6, srednja veličina
  • žumanjci - 2 x
  • maslac - 110 g, narezan na kocke
  • limunov sok - 1,8 dcl
Tiramisu krema
  • mascarpone sir - 1000g
  • šećer u prahu - 100g
  • kremfix - 2 vrećice
  • pasta od vanilije - 1 jušna žlica
  • krema od limuna - 1/2 gore napravljene kreme
Piškote za tiramisu
  • Barcaffe Capuccino Vanilija - 3 vrećice
  • vruča voda
Tražiš li recept za kremasti desert koji će očarati goste? Ovaj tiramisu s limunom će te sigurno oduševiti! Nevjerojatno osvježavajući i od pravog limuna, a priprema je brza i jednostavna.
Krema od limuna
  • šećer - 150 g
  • naribana korica limuna - 2 bio limiuna
  • jaja - 6, srednja veličina
  • žumanjci - 2 x
  • maslac - 110 g, narezan na kocke
  • limunov sok - 1,8 dcl
Tiramisu krema
  • mascarpone sir - 1000g
  • šećer u prahu - 100g
  • kremfix - 2 vrećice
  • pasta od vanilije - 1 jušna žlica
  • krema od limuna - 1/2 gore napravljene kreme
Piškote za tiramisu
  • Barcaffe Capuccino Vanilija - 3 vrećice
  • vruča voda

Postupak:

1. U manjem loncu pomiješaj šećer i koricu od limuna te sve dobro promiješaj da se dobro povežu limun i šećer.
2. Dodaj ostale sastojke i promiješaj. Kuhaj na srednjoj vatri uz povremeno miješanje 6 do 8 minuta dok ne dobiješ gustu kremu. Makni s vatre, procijedi i ostavi da se ohladi.
3. U većoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za kremu za tiramisu i s pomoću ručne pjenjače miješaj dok ne dobiješ ujednačenu, gustu kremu.
4. Na većem limu za pečenje najprije složi u Cappuccino namočene piškote. Pokrij cijelo dno, zatim preko toga premaži polovicu kreme za tiramisu. Premaži polovicom kreme od limuna i ponovno pokrij slojem namočenih piškota, slojem kreme za tiramisu te ostatkom kreme od limuna.
5. Posipaj naribanom koricom od limuna i stavi u hladnjak na najmanje 1 sat ili preko noći.