SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Tiramisu brownies s duhovima

Brownies
  • Maslac - 170g
  • Tamna čokolada (75%) - 140g
  • Šećer u prahu - 210g
  • Aroma vanilije - 1 žlica
  • Glatko brašno - 65g
  • 100% kakao u prahu - 45g
  • Čokoladne kapljice ili nasjeckana tamna čokolada - 140g
  • Vrući espresso od instant kave Classic Mild Barcaffé - 1x
Krema od mascarponea
  • Vrhnje za šlag - 200ml
  • Mascarpone - 500g
  • Šećer - 130g (više/manje - po ukusu)
  • Pasta od vanilije - 1 žlica
  • Instant kava - 1 žlica
  • Sok od limuna - 1 žlica
Posip + duhovi
  • Kakao u prahu
  • Instant kava Classic Mild Barcaffé
  • Otopljena bijela čokolada - za duhove
  • Otopljena tamna čokolada - za oči i usta
Tiramisu brownies s duhovima savršena su slastica za sve ljubitelje kave i čokolade. Savršeni su za Noć vještica ili bilo koju prigodu kad želiš impresionirati nekoga kreativnim izgledom i raskošnim okusima.
Brownies
  • Maslac - 170g
  • Tamna čokolada (75%) - 140g
  • Šećer u prahu - 210g
  • Aroma vanilije - 1 žlica
  • Glatko brašno - 65g
  • 100% kakao u prahu - 45g
  • Čokoladne kapljice ili nasjeckana tamna čokolada - 140g
  • Vrući espresso od instant kave Classic Mild Barcaffé - 1x
Krema od mascarponea
  • Vrhnje za šlag - 200ml
  • Mascarpone - 500g
  • Šećer - 130g (više/manje - po ukusu)
  • Pasta od vanilije - 1 žlica
  • Instant kava - 1 žlica
  • Sok od limuna - 1 žlica
Posip + duhovi
  • Kakao u prahu
  • Instant kava Classic Mild Barcaffé
  • Otopljena bijela čokolada - za duhove
  • Otopljena tamna čokolada - za oči i usta

1. Zagrij pećnicu na 175 °C.

2. U većoj zdjeli pomiješaj sve sastojke za brownies dok ne dobiješ gustu, čokoladnu smjesu. Ulij smjesu u kalup dimenzija 24 cm x 18 cm koji treba biti obložen papirom za pečenje. Peci 25 do 30 minuta, ili probaj umočiti čačkalicu u sredini biskvita - ako izađe čista, biskvit je pečen.

3. Izvadi brownies iz pećnice i ostavi ih u kalupu dok se potpuno ne ohlade. Dok se hlade, pripremi kremu od mascarponea. U velikoj zdjeli miksaj vrhnje za šlag dok vrhnje ne postane mekano i pjenasto. Zatim dodaj ostale sastojke za kremu i kušaj – po potrebi dodaj još šećera.

4. Ohlađene brownies premaži kremom i pospi mješavinom kakaa i kave. Na vrh dodaj duhove od otopljene bijele čokolade. Otopljenu bijelu čokoladu stavi u vrećicu za ukrašavanje, odreži mali kut i nacrtaj duhove. S pomoću čačkalice doradi oblik, a otopljenom tamnom čokoladom nacrtaj oči i usta.

5. Stavi u hladnjak da se krema stisne ili uživaj odmah.

Video pripremu recepta možeš pronaći na Barcaffè instagram profilu.

NOVA ARTIST EDITION KOLEKCIJANaruči pojedinačne šalice iz Artist Edition kolekcije!