SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Štrudel

Tijesto
  • Glatko brašno - 220g
  • Ulje - 45g
  • Mlaka voda - 60g
  • Sol - 2g
  • Jaje - 1 kom
Nadjev
  • Prezle - 80g
  • Maslac - 40g
  • Cimet - 5g
  • Šećer - 60g
  • Gržđice prethodno namočene u rum (rum prije zagraijati i pustutu da nabubre( - 80g
  • Oguljene i očišćeme Granny Smith jabuke - 600g
  • Maslac za premazivanje
Stigla je jesen, a s njom i divne prirodne poslastice. Štrudla je slastica, koja nikada neće izaći iz mode. Prepoznatljiv miris i okus vraćaju nam najljepše trenutke djetinjstva. Po receptu Tee Mamut pripremite zdravu štrudlu od jabuka i, naravno, priuštite si još šalicu Barcaffe kave.

Za dva manja štrudela.

  • U samostojećom mikseru najbolje (a može i ručno) stavite sve sastojke za tijesto i miksajte 5min ili dok ne postane sjajno i homogeno.

  • Nauljite radnu površinu, stavite tijesto, lagano premažite uljem i poklopite zdjelom.
  • Ostavite da odstoji 1-2 sata.
  • Otopite 40g maslaca, dodajte krušne mrvice i miješajte na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno smeđu nijansu.
  • U međuvremenu napravite nadjev tako da jabuke narežete na četvrtine i zatim na ploškice te ih pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.
  • Uzmite neku veću krpu, plahtu ili stoljnjak, lagano pobrašnite i krenite oprezno razvlačiti tijesto.
  • Na razvučeno tijesto skroz na donjem dijelu u jednoj liniji ravnomjerno rasporedite nadjev i zarolajte tako da se poslužite krpom na kojoj slažete štrudel.
  • Odrežite krajeve, malo izbockajte štrudel i stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite maslacem.
  • Pecite na 200C, oko 30 minuta.
  • Ohlađeni štrudel narežite i pospite šećerom u prahu.