
- 30 g svijetlog ili tamnog muscovado šećera
- 30 g javorovog sirupa
- 30 g vode
- 2 male žlice Barcaffè Gold instant kave
- 60 ml vrele vode
- 250 ml zobenog mlijeka (ili običnog)
- kockice leda
- štapić cimeta
- cimet u prahu za posipanje
1. Najprije napravi šećerni sirup tako što ćeš pomiješati šećer, javorov sirup i vodu te kuhati na jakoj vatri oko 5 minuta dok ne dobiješ gusti sirup.
2. U međuvremenu pripremi Barcaffè Gold instant kavu tako da preko nje u posudu uliješ vruću vodu, sve dobro promiješaj i miješaj dalje dok ne postignete pjenastu konzistenciju.
3. U kavu dodaj dvije žlice pripremljenog sirupa.
4. Visoku čašu do 2/3 napunite kockicama leda, prelij mlijekom pa mješavinom kave.
5. Napitak pospij cimetom i dodaj štapić cimeta koji može poslužiti i kao žlica za miješanje.
Uživaj u osvježavajućoj i ukusnoj kavi koja spaja najbolje okuse ljeta i zime!
Autor recepta: Tea Mamut