
4 velike žlice instant kave Barcaffè Gold
5 dcl vruće vode
Dalgona krema od kave:
2 velike žlice kave
1 velika žlica šećera
2 velike žlice vruće vode
Tučena čokoladna krema:
tučeno slatko vrhnje
kakao ili čokolada u prahu
Dodaci:
mlijeko ili vrhnje za kavu
mrvice za posipanje
1. U vruću vodu u vrču umiješaj kavu. Promiješaj i ulij u kalupe za led. Pusti da se ohladi pa stavi u zamrzivač kako bi se kockice potpuno zaledile.
2. Pripremi dalgona kremu: pjenilicom za mlijeko ili ručnim mikserom miješaj kavu, šećer i kipuću vodu minutu-dvije sve dok ne dobiješ glatku pahuljastu kremu.
3. Napravi čokoladnu kremu: Istuci slatko vrhnje u čvrsti šlag ili koristi već tučeno vrhnje. Dodaj kakao ili čokoladu u prahu i lagano promiješaj.
4. Sastavi svoju ledenu kavu: dalgona kremu ulij u ohlađenu čašu, dodaj šaku-dvije kockica leda s kavom i prelij ohlađenim mlijekom ili vrhnjem za kavu.
Na vrhu dodaj žlicu ili dvije tučene čokoladne kreme i posipaj mrvicama.
Promiješaj i uživaj!