SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Kolač od kave s lješnjakovim brašnom i bademovim maslacem

  • portions image3 portions
  • time image25 minutes
  • difficulty imageSrednje težavnostna stopnja
Sastojci
  • Tamna čokolada - 120g
  • Otopljeno kokosovo ulje ili kakao maslac - 45g
  • Jaje - 1, srednje veliko
  • Bjelanjci - 2 kom (50 g)
  • Šećer ili eritritol - 45g
  • Barcaffe Gold instant kava - 1,5 velike žlice
  • Mljeveni lješnjaci ili lješnjakovo brašno - 35g
  • Voda - 2 velike žlice
  • Ekstrakt vanilije - 1 čajna žličica
Punilo
  • Bademov/lješnjakov ili kikirikijev maslac - 3 čajne žličice
U ovoj čokoladnoj slastici s tekućom sredinom krije se božanstvena kombinacija okusa! Posluži uz šalicu turske kave i uživaj.
Sastojci
  • Tamna čokolada - 120g
  • Otopljeno kokosovo ulje ili kakao maslac - 45g
  • Jaje - 1, srednje veliko
  • Bjelanjci - 2 kom (50 g)
  • Šećer ili eritritol - 45g
  • Barcaffe Gold instant kava - 1,5 velike žlice
  • Mljeveni lješnjaci ili lješnjakovo brašno - 35g
  • Voda - 2 velike žlice
  • Ekstrakt vanilije - 1 čajna žličica
Punilo
  • Bademov/lješnjakov ili kikirikijev maslac - 3 čajne žličice

Postupak:

1. Pećnicu zagrij na 200°.

2. Kalupe za sufle ili lava cake poprskaj uljem ili maslacem i potpuno prekrij s kakao prahom.

3. U mikrovalnoj pećnici ili na vodenoj kupelji otopi tamnu čokoladu i kakao maslac/kokosovo ulje te promiješaj. Pusti da se malo ohladi. Dodaj jaja, bjelanjke, šećer i kavu te promiješaj. Umiješaj još lješnjakovo brašno, vanilin ekstrakt i vodu. Trebala bi nastati glatka, jednolična i gusta smjesa bez grudica.

4. Smjesu prelij u pripremljene kalupe, na vrh dodaj žličicu odabranog namaza i prekrij smjesom, tako da se ne vidi punjenje.

5. Peci 11 do 13 minuta ili dok ne vidiš da su rubovi pečeni, a sredina treba biti malo tekuća (za tekuću sredinu preporučeno vrijeme pečenja: 11 minuta).

6. Izvadi iz pećnice i pusti par minuta, zatim posluži sa šalicom svježe kuhane turske kave