Izuzetno kremast desert s bogatom aromom kave koju donosi raskošan okus Barcaffè instant kave.
1. S pomoću kuhinjskog blendera samelji cijele kolačiće da dobiješ smjesu konzistencije pijeska. Umiješaj kavu i otopljeni maslac.
2. Smjesom od keksa prekrij dno i rubove posude za pečenje promjera 18 cm. Oblikuj što je moguće tanji rub pa to stavi u hladnjak.
3. U većoj zdjeli pomiješaj krem sir, šećer u prahu, vanilin šećer, instant kavu, pastu od vanilije i vrhnje za šlag.
Ručnim mikserom sve dobro izmiksaj da dobiješ glatku, laganu, pahuljastu kremu. U kremu dodaj limunov sok i ponovno izmiksaj.
4. Kremu izlij na ohlađenu podlogu i zagladi površinu. Stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.
5. Pripremi ganache. U šalici pomiješaj vrhnje za šlag i bijelu čokoladu. Grij u mikrovalnoj ili na vodenoj kupelji sve dok se čokolada ne otopi.
Dodaj zrna instant kave i namaz od lješnjaka te promiješaj.
Ostavi par minuta da se prohladi pa izmiješaj i prelij preko ohlađenog cheesecakea (izlij tek kada se krema na cheesecakeu malo stvrdne).
6. Stavi u hladnjak na najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Sutradan ukrasi šlagom i zrncima kave.
Avtorica recepta: Nina Zorčič