SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Cheesecake s kavom

Izuzetno kremast desert s bogatom aromom kave koju donosi raskošan okus Barcaffè instant kave.

Dno odn. baza scheesecakea s kavom
  • Oreo keksi - 220g cijelih keksa
  • Otopljeni maslac - 85g
  • Barcaffe Classic instant kava - 1 velika žlica
Krema cheesecakea s kavom
  • Krem sir - 500g
  • Šećer u prahu - 160g
  • Vanilin šećer - 1 paketić
  • Barcaffe Classic instant kava - 20g
  • Pasta od vanilije - 1 velika žlica
  • Vrhnje za šlag - 250ml
  • Sok od limuna - 1 velika žlica
Ganache od čokolade i lješnjaka
  • Vrhnje za šlag - 45g
  • Bijela čokolada - 130g
  • Barcaffe Classic instant kava u zrnju - 1/2 žličice
  • Namaz od lješnjaka - 2 velike žlice
Dekoracija
  • Šlag ili mascarpone pomiješan sa šećerom
  • Zrna instant kave
Dno odn. baza scheesecakea s kavom
  • Oreo keksi - 220g cijelih keksa
  • Otopljeni maslac - 85g
  • Barcaffe Classic instant kava - 1 velika žlica
Krema cheesecakea s kavom
  • Krem sir - 500g
  • Šećer u prahu - 160g
  • Vanilin šećer - 1 paketić
  • Barcaffe Classic instant kava - 20g
  • Pasta od vanilije - 1 velika žlica
  • Vrhnje za šlag - 250ml
  • Sok od limuna - 1 velika žlica
Ganache od čokolade i lješnjaka
  • Vrhnje za šlag - 45g
  • Bijela čokolada - 130g
  • Barcaffe Classic instant kava u zrnju - 1/2 žličice
  • Namaz od lješnjaka - 2 velike žlice
Dekoracija
  • Šlag ili mascarpone pomiješan sa šećerom
  • Zrna instant kave

Postupak:

1. S pomoću kuhinjskog blendera samelji cijele kolačiće da dobiješ smjesu konzistencije pijeska. Umiješaj kavu i otopljeni maslac.

2. Smjesom od keksa prekrij dno i rubove posude za pečenje promjera 18 cm. Oblikuj što je moguće tanji rub pa to stavi u hladnjak.

3. U većoj zdjeli pomiješaj krem ​​sir, šećer u prahu, vanilin šećer, instant kavu, pastu od vanilije i vrhnje za šlag.

Ručnim mikserom sve dobro izmiksaj da dobiješ glatku, laganu, pahuljastu kremu. U kremu dodaj limunov sok i ponovno izmiksaj.

4. Kremu izlij na ohlađenu podlogu i zagladi površinu. Stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.

5. Pripremi ganache. U šalici pomiješaj vrhnje za šlag i bijelu čokoladu. Grij u mikrovalnoj ili na vodenoj kupelji sve dok se čokolada ne otopi.

Dodaj zrna instant kave i namaz od lješnjaka te promiješaj.

Ostavi par minuta da se prohladi pa izmiješaj i prelij preko ohlađenog cheesecakea (izlij tek kada se krema na cheesecakeu malo stvrdne).

6. Stavi u hladnjak na najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Sutradan ukrasi šlagom i zrncima kave.

Avtorica recepta: Nina Zorčič