SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različite arome, različiti načini pripreme, ali uvijek onaj karakteristični Barcaffè okus.

Otkrij više

Pokreni se

Dobra kava razbuđuje. Najbolje te pokreće. Otkrij projekte koji se kreću.

Barcaffè svijet

Naš svijet se vrti oko kave. Zakorači u njega i pogledaj kako smo se kretali kroz vrijeme.

Shop

Kako nikada ne biste ostali bez omiljenog rituala, posjetite našu online trgovinu.

Recepti

Cheesecake s bananom i okusom „Irish Creama“

  • portions image12 portions
  • difficulty imageSrednje težavnostna stopnja
Za dno
  • Mljeveni keksi sa maslacem - 350g
  • Otopljeni maslac - 200g
  • Irish Cream instant Cappuccino - 2 vrećice
"Irish Cream" krema
  • Puding od vanilije - 200g
  • Irish Cream instant Cappuccino - 1 vrećica
Cheesecake od banane
  • Krem sir - 600g
  • Šećer u prahu - 150g
  • Krem fix - 3 vrećice
  • Zgnječena banana - 2x
  • Vanilijeva aroma - 1 žlica
  • Sok od limuna - 1 žlica
Čokoladna krema za dekoraciju i dodaci
  • Mascarpone sir - 150g
  • Otopljena bijela čokolada - 100g
  • Šećer u prahu - 50g (više/manje po ukusu)
  • Vafli s karamelom ili keksi po izboru
Hrskava baza od keksa, ukusna krema od kave, nevjerojatno kremasti cheesecake s bananom. Bez pečenja, bez komplikacija, samo uživanje!

1. Sve sastojke za dno pomiješaj u posudi da dobiješ masu sličnu vlažnom pijesku. Tri četvrtine te smjese ulij u kalup promjera 18 cm, obložen papirom za pečenje. S pomoću čaše oblikuj dno i rubove, pritiskujući čvrsto masu uz kalup. Ostatak mase od keksa ostavi sa strane.

2. Sve za „Irish CreamW kremu pomiješaj i prelij preko podloge od keksa. Po vrhu posloži kriške banane i stavi u hladnjak.

3. Sve za cheesecake kremu miksaj ručnim mikserom u većoj posudi oko 3 minute ili dok se smjesa ne zgusne i stvrdne.

4. Tri četvrtine cheesecake kreme rasporedi preko podloge i pažljivo razmaži. Po vrhu posipaj gotovo sav ostatak smjese od keksa (ostavi nekoliko žlica za dekoraciju) i pritisni u kremu. Na vrh dodaj ostatak kreme, pritisni uz dno i zagladi.

5. U zasebnoj posudi pomiješaj sve za dekoracijsku kremu (zasladi po ukusu) i stavi u vrećicu s dekorativnim nastavkom.

6. Na vrh Cheesecakea dodaj nekoliko kuglica kreme, posipaj preostalom smjesom od keksa i dodaj kekse po izboru.

7. Stavi u hladnjak na najmanje 4 sata ili najbolje preko noći.