Barcaffè

Sve o kavi

Upoznajte Poljoprivrednike

Upoznajte Poljoprivrednike

Uzgajivač kave iz regije Mushonyi

Karutumiya Jean Damascene šezdesetjednogodišnji je poljoprivrednik koji uzgaja kavu od 1980. godine u sjeverozapadnom distriktu Rutsiro u Ruandi.

U početku je njegova plantaža brojala trideset stabala kave. U namjeri da poveća broj stabala godinu za godinom širio je plantažu do sadašnjih stotinu stabala. Osim toga, Jean je zaista uspio poboljšati svoju proizvodnju kupnjom zemlje nekadašnjeg susjeda na kojoj je posadio dodatnih 400 stabala kave.

Zahvaljujući tom prihodu od kave i „umetanju“ drugih usjeva između stabala, ovaj otac devetero djece uspio je uzdržavati svoju djecu i sagraditi kuću za svoju obitelj.

Uzgajivačica kave iz regije Mushonyi

Rwanda

Uwamariya Angelique ima trideset i četiri godine i vlasnica je malog poljoprivrednog gospodarstva na kojem uzgaja kavu sorte Arabica od 2013. godine. Iako je Angelique krenula na put uzgoja kave zbog ratnih okolnosti i zahvaljujući svojem suprugu, Dieudonneu Ntirenganyji, koji je također uzgajao kavu, i sama je osjetila strast prema toj aktivnosti. Gospođa Uwamariya u početku je imala četrdeset stabala kave, a uskoro je odlučila posaditi još šezdeset sadnica kako bi povećala proizvodnju. Od tada je učetverostručila veličinu svoje plantaže i sada ima ukupno četiri stotine stabala.

Ova mala poljoprivrednica iz sela Kakibaba u regiji Mushonyi isporučuje plodove kave stanici Rwacof s istim nazivom. Njezini veliki napori da proizvede visokokvalitetnu kavu i time poveća svoje prihode isplatili su se jer može brinuti o svojoj obitelji kupnjom odjeće, plaćanjem zdravstvenog osiguranja i, što je najvažnije, osigurati hranu za svoje kućanstvo.

Vrati se na Barcaffe Single Origin Rwanda

Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: