Barcaffè

Sve o kavi

Promišljanja uz kavu i knjigu

Često me pitaju koju bih  knjigu izdvojila kao onu koja mi je najviše pomogla spoznati sebe i napraviti promjene u vlastitom životu.

Iako mi je to najteže pitanje volim na njega odgovarati. Takvih knjiga ima na stotine. U jednom od prvih intervjua sam rekla da me „pali self-help“ literatura. I to je istina. Mislim da se sve može naučiti i spoznati kroz knjige. Neko vrijeme sam samo gutala knjige za samopomoć – knjige o uspjehu, izlasku iz komforne zone, knjige o sreći i oprostu. Zatim knjige o smrti i životu. Kada su mi roditelji preminuli u roku od šest mjeseci, bila sam spremna.

Danas nakon toliko pročitanih knjiga se ničega više ne bojim. Što mi se može dogoditi? Sve i ništa. Na kraju svi ćemo jednog dana umrijeti. Pitanje je samo da li ćemo ovaj život koji nam je dan na poklon preživjeti, proživjeti i nadživjeti. Ja sam ga odlučila nadživjeti. Moja preporuka za knjige koje su meni pomogle da se mijenjam i da budem odgovorna za svoj život su svakako: Sve knjige Eckharta Tollea, „Jedi, moli, voli“ Elizabeth Gilbert, „Redovnik koji je prodao svoj Ferrari“ – Robin Sharma, „Prigrli život“ – Susan Spencer Wendel, autobiografija Richarda Bransona – „Kako sam izgubio nevinost“ i “Nadživjeti život” Kenana Crnkića.

Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: