Uskršnji kuglof

Prepustite se tijekom uskrsnih blagdana klasičnim okusima na drugačiji način. Uz tradicionalne delicije poslužite i naš ukusni uskrsni kolač, napravljen od najboljih namirnica. Taj će desert dovesti slavlje do savršenstva. Podijelite uskrsnu radost uz komad uskrsnog kolača i šalicu mirisne kave.
USKRŠNJI KUGLOF
(za 1 kalup od kuglofa)
300g maslaca sobne temperature
8g soli
120g šećera
6 žumanjaka
6 bjelanjaka
180g šećera
150g mlijeka
180g glatkog brašna, prosijanog
5g praška za pecivo
120g bademovog brašna
30g kakaa
70g mlijeka
Za ganache:
100g 55 ili 60% čokolade
100g vrhnja za šlag
+listići badema
-
Zagrijte pećnicu na 170C.
- Namastite i pobrašnite kalup.
- Miksajte šećer, maslac i sol dok ne postanu svijetli i pjenasti.
- Dok se maslac miksa napravite pastu od kakaa i 70g mlijeka.
- Postepeno dodajte žumanjke u maslac i šećer.
- Pomiješajte sve suhe sastojke i naizmjenično s 150g mlijeka dodajte u smjesu maslaca i žumanjaka.
- Napravite snijeg od bjelanjaka i 180g šećera i iz 3 puta dodajte u smjesu žumanjaka i maslaca (smjesa će izgledati malo razdvojeno).
- Odvojite 400g smjese i umiješajte pastu od kakaa.
- Naizmjenično stavljajte svijetlu pa tamnu smjesu u kalup.
- Stavite peći na otprilike 55min li dok čačkalica ne izađe suha.
- Kada kuglof izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 20ak minuta.
- Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.
- U međuvremenu napravite ganache tako da zakuhate vrhnje i prelijete preko čokolade.
- Sjedinite smjesu i prelijte preko kuglofa.
- Pospite tostiranim listićima badema.
Isprobajte recept i podijelite fotografiju s nama na našim društvenim mrežama:
FACEBOOK | INSTAGRAM