Barcaffè

Recepti

Uskršnji kuglof

Prepustite se tijekom uskrsnih blagdana klasičnim okusima na drugačiji način. Uz tradicionalne delicije poslužite i naš ukusni uskrsni kolač, napravljen od najboljih namirnica. Taj će desert dovesti slavlje do savršenstva. Podijelite uskrsnu radost uz komad uskrsnog kolača i šalicu mirisne kave.

USKRŠNJI KUGLOF
(za 1 kalup od kuglofa)

300g maslaca sobne temperature
8g soli
120g šećera
6 žumanjaka
6 bjelanjaka
180g šećera
150g mlijeka
180g glatkog brašna, prosijanog
5g praška za pecivo
120g bademovog brašna
30g kakaa
70g mlijeka

Za ganache:
100g 55 ili 60% čokolade
100g vrhnja za šlag
+listići badema

  • Zagrijte pećnicu na 170C.

  • Namastite i pobrašnite kalup.
  • Miksajte šećer, maslac i sol dok ne postanu svijetli i pjenasti.
  • Dok se maslac miksa napravite pastu od kakaa i 70g mlijeka.
  • Postepeno dodajte žumanjke u maslac i šećer.
  • Pomiješajte sve suhe sastojke i naizmjenično s 150g mlijeka dodajte u smjesu maslaca i žumanjaka.
  • Napravite snijeg od bjelanjaka i 180g šećera i iz 3 puta dodajte u smjesu žumanjaka i maslaca (smjesa će izgledati malo razdvojeno).
  • Odvojite 400g smjese i umiješajte pastu od kakaa.
  • Naizmjenično stavljajte svijetlu pa tamnu smjesu u kalup.
  • Stavite peći na otprilike 55min li dok čačkalica ne izađe suha.
  • Kada kuglof izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi 20ak minuta.
  • Izvadite ga iz kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki.
  • U međuvremenu napravite ganache tako da zakuhate vrhnje i prelijete preko čokolade.
  • Sjedinite smjesu i prelijte preko kuglofa.
  • Pospite tostiranim listićima badema.



Isprobajte recept i podijelite fotografiju s nama na našim društvenim mrežama:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: