Torta od limuna

Nema ništa slasnije od svježe pečenog kolača s limunom koji se poslužuje uz šalicu Barcaffè kave. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka možete pripremiti sočan i ukusan kolač koji će vas sigurno oduševiti. Neka vaš dom miriše na citruse i svježe skuhanu kavu!
TORTA OD LIMUNA
(za dvije više torte promjera 16cm ili nižu 26cm)
Biskvit:
6 žumanjaka
60g suncokretovog ulja
60g maslinovog ulja
3g soli
6 bjelanjaka
200g šećera
10g praška za pecivo
315g glatkog brašna
Korica i sok od 2 limuna
Krema:
200g maslaca, sobne temperature
600g krem sira
Korica 2 limuna
120g šećera u prahu
50g limunovog soka
- Za biskvit miksajte žumanjke i postepeno dodavajte ulje, kao da radite majonezu.
- Nakon što se potrošili svo ulje, dodajte koricu i sok limuna.
- U međuvremenu miksajte bjelanjke sa šećerom dok se ne oformi čvrst snijeg.
- Dodajte špatulom dio snijega u žumanjke, zatim postepeno prosijano brašno sa praškom za pecivo i istim redoslijedom dalje dok ne potrošite sve.
- Ulijte po 310g smjese u 3 kalupa promjera 18cm ili u jedan veći promjera 26 pa nakon hlađenja prerežite biskvit na pola.
- Dok se biskviti hlade, napravite kremu tako što ćete dobro izmiksati maslac sa šećerom u prahu.
- Dodajte zatim krem sir, limun koricu, sok i sve skupa još dobro izradite – pazite da vam se maslac potpuno izmješao sa ostakom sastojaka.
- Ravnomjerno nanesite kremu između biskvita i zatim obložite cijelu tortu.
- Ostavite minimalno 2 sata u frižideru da se dobro ohladi.
- Ukrasite jestivim cvijećem i kandiranim koricama limuna.
Isprobajte recept i podijelite fotografiju s nama na našim društvenim mrežama:
FACEBOOK | INSTAGRAM