Barcaffè

Recepti

Torta od čokolade

Vikend je savršeno vrijeme za pečenje. Isprobajte ovaj laki recept Tee Mamut za bogatu i ukusnu čokoladnu tortu u kojoj možete uživati uz šalicu kave.

TORTA OD ČOKOLADE 
(za tortu promjera 20cm)

225g maslaca
500g 70% čokolade
7 jaja
150g šećera
+ svježe maline
+šećer u prahu

  • Zagrijte pećnicu na 130C.
  • Otopite maslac i čokoladu na pari. Dodajte sol.
  • U međuvremenu stavite jaja da se miksaju.
  • Miksajte jaja sa šećerom oko 10min ili dok ne povećaju volumen bar 3 puta.
  • U umiksana jaja dodajte postepeno čokoladu s maslacem.
  • Dobro izmiksajte dok se smjesa ne sjedini.
  • U kalup promjera 20cm, na kojeg ste stavili papir za pečenje i namastili strane, ulijte smjesu.
  • Stavite peći na 130C, oko 30min.
  • Znati ćete da je gotovo kada protresete kalup i torta podsjeća na puding. Sredina treba ostati mekša nego krajevi.
  • Izvadite tortu i ostavite je na sobnoj temperaturi oko 1h.
  • Prebacite je u frižider i ostavite najbolje preko noći.
  • Prije serviranja ostavite tortu vani barem 30min, ukrasite malinama i šećerom u prahu.


 

Pogledaj video

Isprobajte recept i podijelite fotografiju s nama na našim društvenim mrežama:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: