Recepti
Torta od čokolade

Vikend je savršeno vrijeme za pečenje. Isprobajte ovaj laki recept Tee Mamut za bogatu i ukusnu čokoladnu tortu u kojoj možete uživati uz šalicu kave.
TORTA OD ČOKOLADE
(za tortu promjera 20cm)
225g maslaca
500g 70% čokolade
7 jaja
150g šećera
+ svježe maline
+šećer u prahu
- Zagrijte pećnicu na 130C.
- Otopite maslac i čokoladu na pari. Dodajte sol.
- U međuvremenu stavite jaja da se miksaju.
- Miksajte jaja sa šećerom oko 10min ili dok ne povećaju volumen bar 3 puta.
- U umiksana jaja dodajte postepeno čokoladu s maslacem.
- Dobro izmiksajte dok se smjesa ne sjedini.
- U kalup promjera 20cm, na kojeg ste stavili papir za pečenje i namastili strane, ulijte smjesu.
- Stavite peći na 130C, oko 30min.
- Znati ćete da je gotovo kada protresete kalup i torta podsjeća na puding. Sredina treba ostati mekša nego krajevi.
- Izvadite tortu i ostavite je na sobnoj temperaturi oko 1h.
- Prebacite je u frižider i ostavite najbolje preko noći.
- Prije serviranja ostavite tortu vani barem 30min, ukrasite malinama i šećerom u prahu.
Ako se odlučite rekreirati ovaj recept pošaljite nam fotografiju.
Pogledaj video
Sve novosti