Barcaffè

Recepti

Štrudel

Stigla je jesen, a s njom i divne prirodne poslastice. Štrudla je slastica, koja nikada neće izaći iz mode. Prepoznatljiv miris i okus vraćaju nam najljepše trenutke djetinjstva. Po receptu Tee Mamut pripremite zdravu štrudlu od jabuka i, naravno, priuštite si još šalicu Barcaffe kave.

ŠTRUDEL
(Za 2 manja štrudela)

Tijesto:
220g glatkog brašna
45g ulja
60g mlake vode
2g soli
1 jaje

Nadjev:
80g prezle
40g maslaca
5g cimeta
60g šećera
80g grožđica prethodno namočenih u rumu (rum prije zagrijati i pustiti da nabubre)
600g oguljenih i očišćenih Granny Smith jabuka
+ maslac za premazivanje


  • U samostojećom mikseru najbolje (a može i ručno) stavite sve sastojke za tijesto i miksajte 5min ili dok ne postane sjajno i homogeno.

  • Nauljite radnu površinu, stavite tijesto, lagano premažite uljem i poklopite zdjelom.
  • Ostavite da odstoji 1-2 sata.
  • Otopite 40g maslaca, dodajte krušne mrvice i miješajte na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno smeđu nijansu.
  • U međuvremenu napravite nadjev tako da jabuke narežete na četvrtine i zatim na ploškice te ih pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.
  • Uzmite neku veću krpu, plahtu ili stoljnjak, lagano pobrašnite i krenite oprezno razvlačiti tijesto.
  • Na razvučeno tijesto skroz na donjem dijelu u jednoj liniji ravnomjerno rasporedite nadjev i zarolajte tako da se poslužite krpom na kojoj slažete štrudel.
  • Odrežite krajeve, malo izbockajte štrudel i stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite maslacem.
  • Pecite na 200C, oko 30 minuta.
  • Ohlađeni štrudel narežite i pospite šećerom u prahu.


 

Isprobajte recept i podijelite fotografiju s nama na našim društvenim mrežama:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: