Barcaffè

Recepti

Mekani keksi s kavom

Mekani keksi s kavom

(za 15kom po 50g)

170g maslaca
200g Muscovado šećera
30g šećera
1 jaje
1 žumanjak
3g soli
210g glatkog brašna
8g fino mljevene Barcaffe kave
3g sode
110g čokolade 70%, nasjeckane na komadiće

- Maslac stavite kuhati dok ne posmeđi, dobit će miris pečenih lješnjaka.
- Procijedite i stavite da se potpuno ne ohladi.
- Kada se ohladi pomiješajte s šećerima i soli, kratko izmiksajte.
- Dodajte jaje pa žumanjak i izmiksajte.
- Na kraju dodajte brašno, kavu, sodu i čokoladu.
- Samo kratko špatulom povežite.
- Zamotajte tijesto u foliju, ostavite u frižideru bar pola sata ili preko noći.
- Izvažite komadiće od cca 50g, formirajte u kuglice, lagano spljoštite i rasporedite na pleh prekriven papirom za pečenje.
- Pecite na 170C, 11min. Trebaju ostati mekani u sredini.
- Nakon što izvadite iz peći pospite cvijetom soli.
- Odignite ih s pleha tek kad se potpuno ohlade.

Vrati se na Barcaffe Single Origin Rwanda

Sve novosti

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: