Barcaffè espresso premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu – Novosti – Za Ljepši Dan - Barcaffe Barcaffè espresso premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu – Novosti – Za Ljepši Dan - Barcaffe
Novosti

Barcaffè espresso premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu

Glavna trgovačka luka Italije i poznati grad kave okupit će 25. - 27. listopada profesionalce iz područja trgovine, prodavače, vlasnike hotela i restorana, velikih i malih pržionica kave i kafeterija. Svi oni imaju jedan zajednički cilj – da vide na koji način vrhunski proizvodi i usluge mogu unaprijediti poslovanje i prilagoditi svoju ponudu zahtjevima potrošača.

triestespresso1

"Barcaffè je jedan od najznačajnijih proizvođača kave u regiji, koji je danas zastupljen u gotovo svim zemljama regije, s tradicijom dugom gotovo pola stoljeća. Neprekidno vodeći računa o zadovoljstvu potrošača, ulažemo podjednako u unapređenje kvalitete kave i sam proces pripreme, a sve radi pravog uživanja u vrhunskoj espresso kavi. Desetljeća iskustva, truda i brige o kvaliteti, zasluženo su nas dovele u društvo najboljih, na ovaj najznačajniji sajam u svijetu espressa."

ističe Andrej Bele, generalni direktor strateškog poslovnog područja Kava Atlantic Grupe.

triestespresso2

Kvaliteta proizvoda je osnovni preduvjet za razvoj svih drugih aktivnosti i zato se sve sirovine kupuju prema precizno utvrđenim standardima. Posebna pažnja se posvećuje kontroli kvalitete sirove kave koja se 80 posto nabavlja u porijeklu, što znači direktno s plantaža.

Uzorci sirove kave ispituju se na samoj plantaži, zatim se kontroliraju prije utovara na brodove i još jednom prilikom istovara u luci Kopar, preko koje ide sav naš uvoz kave, osim za pržionicu u Skopju, koja se djelomično snabdijeva i iz Soluna. Kvaliteta sirove kave se zatim kontrolira prije ulaska u jedan od naša četiri pogona, kao i tijekom samog procesa proizvodnje do izlaska svake vrećice s proizvodne linije.

triestespresso3

Za tržište Srbije, pržionica je u Beogradu na Ledinama i to je naša najveća pržionica. Druga po veličini je pržionica u Izoli, gdje se proizvodi brend Barcaffè za tržišta Slovenije i Hrvatske. Treća je u Glavičicama, kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini, a četvrta u Skopju za područje Makedonije. Jedan dio proizvoda iz te pržionice se izvozi na crnogorsko tržište.

Barcaffè espresso se može popiti u preko 4000 ugostiteljskih objekata u regiji dok je »Barcaffe2GO« prisutan u više od 1000 objekata i na godišnjem nivou se ispije preko 12.000.000 napitaka.

triestespresso4

Za Barcaffè je HoReCa vrlo značajan kanal i Barcaffè espresso je u prošloj godini ostvario dvoznamenkasti rast prodaje. Vrhunsku kvalitetu Barcaffè mješavina kao što su Barcaffè Divino, Barcaffè Fantasia i Barcaffè Maestoso potvrdila je i stručna javnost.

Naime, na međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete mješavina kave u Italiji, Barcaffè je osvojio već šest zlatnih medalja. Odnos s kupcima i baristima nam je također iznimno važan pa smo zato osnovali i Trening centar Barcaffè, kao posebnu edukaciju za bariste, ali i poseban način suradnje proizvođača, kupca i osoblja gdje se kupcima nude opća znanja u području kave i posebna znanja u području espressa. Jer, za vrhunski espresso je potrebna ravnoteža svih ključnih elemenata.

triestespresso5

Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, koji već godinama drži stabilnu poziciju brenda broj jedan na tržištu Slovenije. Danas 7 od 10 Slovenaca pije Barcaffè, dok u segmentu “bijele šalice” Barcaffè zauzima treće mesto. U Hrvatskoj Barcaffè u poslednjem merenju drži 16,1% tržišta turske kave, uz rast prodaje od 31% u prošloj godini i povećanje tržišnog udjela.

Za Barcaffè je posebno važan odnos sa kupcima i baristima. U skladu s tim Barcaffè je razvio i posebnu edukaciju za bariste. U Barcaffè trening centru baristima i poslovnim partnerima omogućava se edukacija u području espressa i gradi partnerski odnos, sve kako bi se zadovoljili i najsofisticiraniji ukusi potrošača.

Sve novosti